Pui cu legume la cuptor

de Sim0na in Pui, 4 Mai 2012 | 5926 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte de cca 1,2 kg
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • ½ ardei gras rosu
  • ½ conopida medie
  • 1 dovlecel marisor
  • 3 cartofi
  • 2 rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume la cuptor:

Puiul spalat si curatat bine (eu am adunat si grasimea ca avea din abundenta – este numai buna la supita!) l-am frecat cu sare, piper si boia iute, l-am pus intr-o tava cu putina apa si l-am dat la cuptor pentru 30-45 minute, in aceasta perioada intorcand puiul cel putin odata.

Intre timp am pregatit legumele, curatandu-le, spalandu-le si taindu-le bucati potrivite.

Langa puiul rumenit, am pus legumele si am dat iar la cuptor pentru alte 30-40 minute. Rosia am taiat-o rondele si am asezat-o deasupra legumelor, iar cand puiul s-a rumenit frumos, iar legumele au fost gata am oprit focul.

Am servit puiul alaturi de legume si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor